In your dreams…

Het is ongelooflijk frusterend en fascinerend tegelijk om door het werk van ‘de betere fotografen’ te grasduinen. Dikwijls lijken ze zo ongelooflijk eenvoudig van opzet en belichting, maar tóch is het beeld een mokerslag van effectiviteit. Andere malen lijkt de belichting een waanzinnig ingewikkelde constructie zodat de moed om dergelijke zaken ‘na te spelen’ al in de schoenen zakt en de poging bij voorbaat tot mislukken gedoemd is. Af en toe zal ik in deze blog wat van die ‘betere fotografen’ in de kijker laten lopen. Een mens moet immers zijn doelen hoog genoeg stellen om zichzelf ietwat op niveau te brengen, niewaar 😉 ?

Robert Maxwell

Beginnen doen we met Robert Maxwell, een 40-jarige (fuck, same age, kicks the mid-life crisis up a notch) New-Yorker. Gespecialiseerd in fashion en editorial, maar van vele markten thuis. Kijk maar eens in de sectie Arena Editions van zijn site, waar hij op meesterlijke wijze herinnert aan de -ahum- meesters uit vervlogen tijden. Maar het meest houd ik van zijn portretten van Celebs, de vrouwen in ’t bijzonder 🙂

Jennifer Connelly:

Jeniffer Connelly © Robert Maxwell

Catchlights in de ogen zijn altijd een mooie ‘give-away’ om te achterhalen wat de gebruikte lichtopstelling geweest is. In dit geval is het redelijk herkenbaar: 2 softboxen (denk eerder strips) aan de zijkanten en een beautydish boven/achter de fotograaf. Om zelf e.e.a. te ontdekken, hier is de full-Jenny.

Een andere Celeb die hoog in mijn persoonlijke ‘ranking’ staat genoteerd is Natalie Portman. Ook van haar heeft Robert een ‘bangelijk’ serietje gemaakt. Check for yourself:

Natalie Portman © Robert Maxwell

 En hier vind je de full-Natalie. En nog eentje maar dan zonder catchlights.

Ciao!

J.

 

Advertenties

~ door Jef Janssens op april 9, 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: